Produkter Tjenester Meny

Pusse opp badet - alt fra A til Å

Har du planer om å pusse opp badet, men vet ikke helt hvordan du skal gå frem? Under har vi laget en oversikt over hvordan prosessen bør se ut, fra A til Å.

Befaring

Første steg i oppussingsprosessen vil være å booke befaring med en håndverksbedrift. Under befaringen vil det bli tatt mål av rommet, og dere vil prate om hvilke muligheter som finnes. Det kan være greit å ha et par ulike entreprenører på besøk, slik at du har noe å sammenlikne. Sjekk også ut bilder fra prosjekter og referanser fra tidligere kunder.

Pristilbud

Etter befaringen vil du få tilsendt et pristilbud på arbeidet. Prisene kan i noen tilfeller sprike mye fra en entreprenør til en annen, så her er det viktig å se på hva som er inkludert i tilbudet, og hva som eventuelt kan komme som ekstrakostnader. Er spotter inkludert? Får du en fast prosjektleder? Er montering av møbler inkludert? Er prosjektering og tegninger inkludert? Bortkjøring av avfall?

Kontrakt

Hvis tilbudet er av interesse, vil neste steg være å sette opp et kontraktsmøte. Kontrakten bør inneholde informasjon om priser, betingelser, oppstart- og avslutningsdato. Kontrakten bør være detaljert med hva arbeidet inkluderer, og eventuelle forbehold.

Prosjektering

Neste steg i prosessen vil være å prosjektere badet. I samarbeid med kunden skal badet tegnes opp med riktig størrelse og plassering av dusj, baderomsmøbler og toalett. Har du valgt en entreprenør som bruker tegneprogram, kan du også få fotorealistiske 3D-bilder av det kommende badet. Dette vil hjelpe deg på veien til å velge ut den perfekte innredningen, og visualisere hvordan drømmebadet blir til slutt.

Utførelse

Så er det klart for at selve arbeidet skal settes i gang. Normalt vil en renovering ta 4-5 uker fra oppstart til badet er komplett.